Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med flingsalt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegoda till frukost men även till soppan eller middagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till fingervärme och lös upp jästen i lite av vattnet, tillsätt sedan allt vatten, salt och socker. Blanda ner mjöl tills degen blir slät och fin. Låt jäsa ca 45-60 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 3 delar. Baka ut till valfritt bröd t.ex. baguetter, brytbröd, brödpinnar eller vanliga limpor. Låt jäsa ca 30 minuter på plåt med bakplåtspapper.
  3. Pensla sedan bröden med vatten och strö över flingsalt och ev kryddor.
  4. Grädda baguetter i 250 grader 5 minuter, sänk sedan till 225 grader och grädda i 8-11 minuter till. Brytbröd gräddas i 225 grader i 15minuter Brödpinnar gräddas mitt i ugenen i 225 grader i 5-8 minuter. Limpor gräddas i 200 grader i 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monicadanell 14 november 2010

    Hej bakade ditt bröd idag vilket super gott bröd sol klar 5 från mig monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.