Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med skinka, mozzarella och oliver

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Bröd och pålägg - allt i ett. Ett bröd med maten inuti är en hit i picknick korgen och på buffébordet. Lyxa till det med krämig mozzarella och riktigt god skinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i det ljumma vattnet och rör till den lösts sig. Tillsätt olja, salt och de båda mjölsorterna. Spara lite mjöl till utbakning. Arbeta ihop till en deg och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30-40 minuter.
  2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Tryck försiktigt ut den till en rektangel, 25x35 cm, utan att pressa ur all luft ur degen.
  3. Lägg ut skinkskivor över degen, men lämna ett par cm vid den yttersta kanten på ena långsidan. Dra sönder mozzarellan i mindre bitar och strö ut bitarna över skinkan. Krama ur oliverna ordentligt och fördela dem ovanpå. Strö över basilikablad.
  4. Fukta den bara degkanten med vatten och rulla ihop allt till en rulle från den fyllda delen mot den bara kanten. Tryck till lite lätt. Forma rullen till en krans med skarven neråt och lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och låt jäsa under bakduk 30 minuter.
  5. Sätt under tiden ugnen på 250 grader.
  6. Sätt in kransen och sänk genast värmen till 200 grader. Grädda ca 25 minuter. Låt kransen svalna på galler utan bakduk. Den bör vara helt kall innan du skär upp den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.