Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brödpudding med öl - och chokladsås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jättegod är denna brödpudding som låter värre än vad det smakar. Jag använde mig av ljus choklad samt Corona-öl som gav en mycket fin smak. Av Jamie Oliver's Amerika. Receptet är halverat för någon måtta får det vara på ätandet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, kakao och socker till en blank och slät smet. Vispa ner grädde och mjölk efter hand. Dela brödet i stora bitar och lägg dem i bunken. Tryck ner några brödbitar åt gången och häll över i en form på cirka 30 x 25 cm. Stick ner grovt hackade chokladbitar och grovt hackade körsbär i gliporna mellan bröden. Strö över grovt hackade nötter och lite socker. Grädda i ugnen i 25 - 30 minuter. Den är färdig när den är gyllene och äggsmeten stelnat, men ändå är dallrig.
  2. Häll öl, vispgrädde och socker i en kastrull. Rör om utan uppehåll och dra bort såsen från värmen så snart den kokar upp. Lägg ner chokladen och rör tills allt är slätt och blankt. Tillsätt flingsalt och rör om.
  3. Till servering: Vaniljglass Jordgubbar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.