Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröllopstårta

 
Skriv ut

Jättegod

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa först 6 ägg och 2 dl socker vitt och pösigt Blanda försiktigt i 3½ dl vetemjöl blandat + 1 tsk bakpulver
  2. Det här blir precis lagom till den största formen.
  3. Gör i ordning sockerkakssmet av resten Fördela smeten i de två andra formarna. Sätt in den stora formen i kall ugn Sätt på ugnsvärmen och låt den gå upp till 190° Sänk den sedan gradvis till 150 och 100° Gräddningstid 35 minuter De två mindre formarna gräddas 25-30 minuter i 180° Låt alla tre kakorna kallna och dela var och en i 3 bottnar. Använd saften från ananas- och persikoburkarna och fukta bottnarna Lägg ihop bottnarna med grädde och frukt mellan varje lager Fyll det översta lagret med nougat
  4. Hårdnogat: Hacka mandeln grovt Häll sockret i en rengjord gjutjärnsstekpanna Lått det smälta på medelvarm platta tills det är ljusbrunt Rör hela tiden med träsked mot botten av pannan Tillsätt mandeln och rör om så att allt blandar sig väl Häll upp massan på oljad plåt, låt den stelna och krossa sönder den
  5. Dekoration: Lägg ett marsipanlock överst och spritsa vispgrädde över hela tårtan Placera ett "brudpar" eller en stor marsipanros överst Dekorera med små rosor och blad på sidorna runt hela tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.