- Serverar: 12 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Mums vilken fin och jätteenkel tårta
Instruktioner
- Gör så här
1. Hasselnötsdaquoise
- 2. Vispa en maräng av äggvita och socker. Blanda resterande ingredienser med varandra och vänd dessa i marängen. Spritsa ringar och baka av 200° i ca 14 min.
- 3. Gianduja
- 4. Mixa florsocker och hasselnötter i robotcup till en slät massa.
- 5. Smält mjölkchokladen och häll den i nötmassan.
- 6. Giandujamousse
- 7. Värm äggula och sockerlag till 86° och vispa till ett luftigt skum.
- 8. Blanda gianduja och de blötlagda och smälta gelatinbladen.
- 9. Blanda alla ingredienser till en mousse.
- 10. Chokladmousse
- 11. Koka upp grädden och häll över chokladen så det blir en tryffel. Värm
- 12. Äggula och sockerlag till 86°och vispa till ett luftigt skum (paté a bombe).
- 13. Blanda de blötlagda och smälta gelatinbladen med patebomben och där
- 14. Efter med den vispade grädden och tryffeln.
- 15. Karamelliserade Äpplen
- 16. Skala och tärna äpplena. Smält sockret till en gyllen brun färg och
- 17. Rör i äpplena och vaniljstången.
- 18. Karamellglaze
- 19. Smält sockret till en gyllen brun färg. Koka upp grädden, och häll
- 20. Försiktigt över i det smälta sockret. Tillsätt den stora mängden vatten
- 21. Och låt blandningen koka upp igen. Rör ihop maizena och den lilla
- 22. Mängden vatten och häll det i kastrullen och låt det koka i en minut.
- 23. Lägg i de blötlagda gelatinbladen. Låt glazen svalna till ca 20°.
- 24. Äppelmarmelad
- 25. Koka upp äppelmust och den stora mängden socker. Häll i glykos
- 26. Och koka upp igen. Blanda pektin och den lilla mängden socker,
- 27. Häll det sedan i kastrullen och låt det koka till 108°. Tag kastrullen
- 28. Av spisen, blanda citronsyra med vatten, tillsätt i marmeladen.
- 29. Montering/dekor bröllopstårta
- 30. Gjut giandujamoussen och marmeladen i ringar och frys dem.
- 31. Lägg ett lager med chokladmousse i en metallring. Tryck där efter i den
- 32. Frysta gianduja moussen och en botten.
- 33. Lägg i ytterligare lite choklad mousse och strö i de karamelliserade äpplena.
- 34. Lägg i marmeladen och där efter den sista botten.
- 35. Frys hela tårtan, tag ut den ur frysen och glasera den med karamellglazen.
- 36. Dekoration:
- 37. Gjut en socker båge i en plastslang. Tag bort slangen när karamellen har stelnat.
- 38. Fäst bågen på en karamellplatta, drag där efter en äppelblomma och två vigsel-
- 39. Ringar i karamell. Fäst dessa på socker bågen och placera dekoren på tårtan.
- 40. Pensla ut vitfärgat kakaosmör på ett plast ark. Stryk på vit choklad och skär ut
- 41. Rektangulära plattor. Dekorera tårtans kanter med choklad plattorna.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums mums
Jätte-enkel tårta står det överst. Skojar du ??????????????? Jag vågar då aldrig ge mej på att baka den !