Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brooklyn Blackout-tårta (chokladtårta)

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Chokladtårta med amerikansk touch, görs med fördel dagen innan då den blir god av att stå i kyl över natt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 C
  2. Vispa smör och socker med elvisp tills det blir lätt och luftigt och vispa sedan ned äggen ett i taget. Sänk till låg hastighet och vispa ned vaniljessens, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt tills allt är blandat väl. Tillsätt hälften av mjölet, all mjölk och till sist resten av mjölet. Fördela smeten i tre 20 cm stora kakformar med bakplåtspapper, släta till med slickepott. Grädda i 25-30 minuter. Låt tårtbottnarna svalna något innan dom får kallna på ett galler.
  3. Till chokladkrämen: Häll socker, ljus sirap, kakao och 6 dl vatten i en kastrull och låt koka upp på medelvärme. Rör om då och då. Blanda majsmjöl med 1,5 - 2 dl vatten i en skål och vispa kraftigt. Majsmjölsblandningen ska vara som tjockt lim. Vispa ned redningen i kastrullen med kakaoblandningen, lite i taget, på medelhög värme. Fortsätt vispa medan blandningen kokar upp och låt den koka några minuter så att den får tjockna. Ta av kastrullen av plattan och tillsätt smör och vaniljessens. Häll över i en skål, täck över med plastfolie och låt den kallna så att den blir kompakt. Det blir mycket kräm så om man vill kan man minska ned mängden eller använda en del till garneringen ihop med frostingen
  4. Lägg ihop tårtbottnarna med chokladkrämen mellan lagren och bred frostingen runt om och uppe på tårtan. Riv eller hyvla över choklad eller ta valfritt strössel på som dekoration

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • elfa0604 10 september 2011

    Jag gjorde denna tårta idag och den smakade bra, men hur mycket chokladkräm ska man ha? Jag fick hur mycket som helst över!

  • Lillemaja 10 september 2011

    Jag tar riktigt mycket emellan men får ändå lite över som jag antingen tar till muffins eller ställer fram till tårtan ifall någon vill ha extra till sin bit =)

  • bashjaf 29 november 2011

    Japp man får mycket chokladkräm, så det är bara att använda ALLT =) Gör denna för 2:a ggn nu, den är helt suvveränt god

  • irax 7 mars 2012

    svårt att få till bra konsistens på choklad krämen.....

  • Lillemaja 8 mars 2012

    Det problemet har jag aldrig haft men har du provat med lite tjockare majsmjölsblandning och sett om det kan hjälpa. Om du tycker att chokladkrämen blir för rinnig

  • apelsinchoklad 22 maj 2012

    Hej ! en fråga, ist för att dela upp smeten i tre, kan man göra en stor av hela smeten och sedan dela den efteråt?

  • Lillemaja 22 maj 2012

    Problemet är att breda ut chokladkrämen. Det blir lätt smuligt. Men tycker man inte att det stör så spelar det inte någon roll.

  • ErikWB 16 augusti 2012

    Har precis gjort färdigt mitt första försök och tycker att det blev för lite av själva kakan och ALLDELLES för mycket chokladkräm. Jag använde inte ens hälften av krämen, så mycket extra blev det trots att jag bredde på frikostigt på kakan. Har inte hunnit smaka på färdiga resultatet så jag väntar med att get smak betyg.

  • He28 27 december 2012

    Hej Jag undrar om du använder maizena som är majsstärkelse eller om du använder polenta som är gryn. Hittar inte majsmjöl här..

  • ewesseus 23 januari 2013

    Ser riktigt smarrigt ut! Jag har aldrig gjort tårta själv, Men tänkte ge mig på denna till helgens kallas. Jag har bara en form så jag får göra alla bottnar i en! Min fråga är bara hur det kan påverka baktiden? Tacksam för alla svar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.