Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownie med chokladgrädde

 
Skriv ut

Den här desserten måste förberedas dagen innan. Dels så att kakan hinner sätta sig, dels för att grädden behöver stå kallt över natten. Men det är värt all planering, verkligen :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen fint och smält den i en skål över ett vattenbad, rör ner smöret och rör tills det har smält. Rör ner de hackade nötterna med resten av ingredienserna. Skrapa smeten på en bakpappersklädd plåt till ett ca 2 cm tjockt lager. Grädda i 200° varm ugn ca 8 minuter och låt svalna på plåten. Låt kakan stå ett par timmar, gärna till nästa dag, innan den skärs upp i bitar.
  2. Finhacka chokladen till grädden. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Vispa gärna med stavmixer till en slät smet. Vispa ner whiskeyn och kyl grädden i kallt vatten. Täck med plastfolie och förvara kallt över natten.
  3. Servering: Vispa grädden för hand eller med elvisp. Lägg upp en bit kaka på varje fat och servera med den kalla grädden till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.