Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownie med pecannötter och toblerone

 
Skriv ut

Bästa brownien jag vet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 16 bitar
  2. Använd en ugnsfast form med lite högre kanter, ca 21*26 cm. Klä formen med bakplåtspapper genom att klippa pappret i lagom stora bitar och lägg det omlott i formen.
  3. Smält smöret i en kastrull och dra av det från plattan. Pensla bakplåtspappret med lite smör. Bryt ner chokladen i det varma smöret och låt den smälta.
  4. Tillsätt sedan råsocker och nötter i smörblandningen. Sikta ner vetemjöl blandat med bakpulver, salt och vaniljsocker, blanda ordentligt. Rör sedan ner äggen ett i sänder och se till att allt är väl blandat.
  5. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader. Efter 30 minuter tas kakan ut ur ugnen. Släpp ner formen på en tjock skärbräda så att kakan sjunker ihop i formen. Detta knep gör att kakan blir mer kompakt i konsistensen och utan luftbubblor. Låt kakan sedan gräddas ytterligare 10 minuter. Det blir en kladdig men inte rinnig brownie.
  6. Låt kakan svalna något i rumstemperatur, men ställ den sedan i kylen för att svalna helt. Skär upp i fyrkanter och servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.