En supergod tårta till barnkalaset.
Instruktioner
- En ugnsform, ca 30 x 20 cm, smord och klädd med bakplåtspapper.
- Förvärm ugnen till 170 grader. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en värmetålig skål med smöret och vattnet. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält försiktigt under konstant omrörning tills smeten är slät.
- Häll sockret i chokladsmeten och rör noga för att blanda. Lyft skålen från kastrullen och låt svalna några minuter.
- Rör ner ägg och vanilj och blanda väl. Till sist rörs mandlarna ner. Skeda över smeten i den förberedda formen och släta till ytan.
- Grädda i förvärmd ugn i 15-20 minuter. Kontrollera med en provnål: Ta ut kakan ur ugnen när nålen är torr. Låt kakan svalna ordentligt innan den läggs upp på en skärbräda.
- Dela kakan mitt av till två smala längder. Skär en av längderna i 8 lika stora bitar. Svep in dessa och den långa biten i plastfolie och frys tills de hårdnat.
- När det börjar bli dags att lägga samman tårtan ställs glassen i kylskåp en liten stund för att mjukna något (men den får inte börja smälta).
- Lägg den långa browniebiten på ett fryståligt serveringsfat eller en skärbräda, skiva på glassen och släta till kanter och yta så snabbt som möjligt. Därefter läggs de 8 browniebitarna överst i rad.
- Ställ tillbaka tårtan i frysen och låt stå tills allt känns fast, svep därefter in i plastfolie igen och frys i minst 6 timmar före servering.
- När det är dags att servera tårtan skärs den i 8 bitar med en vass kniv och bjuds tillsammans med en kanna krämig chokladsås att hälla över. Tårtan håller i upp till en vecka i frysen.
Publicerat den
11 juni 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Nej men herre gud vad detta ser gott ut! Måste provas och det är snart!