Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownieglasstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En supergod tårta till barnkalaset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. En ugnsform, ca 30 x 20 cm, smord och klädd med bakplåtspapper.
  2. Förvärm ugnen till 170 grader. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en värmetålig skål med smöret och vattnet. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält försiktigt under konstant omrörning tills smeten är slät.
  3. Häll sockret i chokladsmeten och rör noga för att blanda. Lyft skålen från kastrullen och låt svalna några minuter.
  4. Rör ner ägg och vanilj och blanda väl. Till sist rörs mandlarna ner. Skeda över smeten i den förberedda formen och släta till ytan.
  5. Grädda i förvärmd ugn i 15-20 minuter. Kontrollera med en provnål: Ta ut kakan ur ugnen när nålen är torr. Låt kakan svalna ordentligt innan den läggs upp på en skärbräda.
  6. Dela kakan mitt av till två smala längder. Skär en av längderna i 8 lika stora bitar. Svep in dessa och den långa biten i plastfolie och frys tills de hårdnat.
  7. När det börjar bli dags att lägga samman tårtan ställs glassen i kylskåp en liten stund för att mjukna något (men den får inte börja smälta).
  8. Lägg den långa browniebiten på ett fryståligt serveringsfat eller en skärbräda, skiva på glassen och släta till kanter och yta så snabbt som möjligt. Därefter läggs de 8 browniebitarna överst i rad.
  9. Ställ tillbaka tårtan i frysen och låt stå tills allt känns fast, svep därefter in i plastfolie igen och frys i minst 6 timmar före servering.
  10. När det är dags att servera tårtan skärs den i 8 bitar med en vass kniv och bjuds tillsammans med en kanna krämig chokladsås att hälla över. Tårtan håller i upp till en vecka i frysen.

Kommentarer (1)

  • mrsmama 13 oktober 2009

    Nej men herre gud vad detta ser gott ut! Måste provas och det är snart!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.