Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownies med mandelmjöl

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel kladdig brownie utan vetemjöl!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen 180 grader. Smör en 20cm stor fyrkantig kakform/plåt och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Smält chokladen och margarinet över ett vattenbad. Rör om då och då tills det har smält och smeten är slät. Lyft försiktigt bort skålen från kastrullen.
  3. Låt chokladblandningen svalna lite och rör sedan ner kaffe och vaniljsocker. Tillsätt mandelmjölet och socker, blanda sedan mycket väl.
  4. Vispa äggvitorna styva i en stor skål, vänd försiktigt ner dem i chokladsmeten tills de blir helt inblandade i smeten. Skeda upp smeten i formen och grädda i ugnen i 35-40 minuter eller tills det att kakan har höjt sig och känns fast på ovansidan.
  5. Låt kakan svalna och skär sedan upp den och dekorera med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.