Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownies med mascarpone

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Choklad är ju så himla gott! Dessa brownies är bara så goda...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Täck botten på en rektangulär form( 27/18 cm) med smörat bakplåtspapper och smöra kanterna.
  2. Smält mörk choklad och smör under omrörning i ett vattenbad med sjudande vatten. Ta av från värmen och låt svalna.
  3. Knäck 3 ägg i en skål och tillsätt 2 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker och den avsvalnande chokladblandningen. Vispa samman med elvisp.
  4. Blanda 2 dl vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och sikta ner det i smeten. Rör om till en jämn smet och häll den i formen. Jämna till ytan med baksidan av en sked.
  5. Vispa samman mascarpone, vispgrädde, 4 msk strösocker, det sista ägget och 1 tsk vaniljsocker med elvisp. Sikta ner resten av vetemjölet och vispa blandningen jämn.
  6. Klicka hälften av mascarponeblandningen över chokladsmeten med jämna mellanrum.
  7. 6) Färga resten av blandningen rosa med lite röd karamellfärg. Klicka den rosa smeten mellan mascarponeklickarna. Dra en kniv genom smeten för att åstadkomma en marmorerad effekt.
  8. 7) Grädda 35-40 minuter. Låt svalna i formen 10 minuter. Stjälp sedan upp och skär i 15 rutor.
  9. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Eniver 4 november 2012

    Hej! Hur mycket är" resten av vetemjölet"? Det står inte vetemjöl alls i ingredienserna. Mvh EV

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.