Choklad är ju så himla gott!
Dessa brownies är bara så goda...
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Täck botten på en rektangulär form( 27/18 cm) med smörat bakplåtspapper och smöra kanterna.
- Smält mörk choklad och smör under omrörning i ett vattenbad med sjudande vatten. Ta av från värmen och låt svalna.
- Knäck 3 ägg i en skål och tillsätt 2 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker och den avsvalnande chokladblandningen. Vispa samman med elvisp.
- Blanda 2 dl vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och sikta ner det i smeten. Rör om till en jämn smet och häll den i formen. Jämna till ytan med baksidan av en sked.
- Vispa samman mascarpone, vispgrädde, 4 msk strösocker, det sista ägget och 1 tsk vaniljsocker med elvisp. Sikta ner resten av vetemjölet och vispa blandningen jämn.
- Klicka hälften av mascarponeblandningen över chokladsmeten med jämna mellanrum.
- 6) Färga resten av blandningen rosa med lite röd karamellfärg. Klicka den rosa smeten mellan mascarponeklickarna. Dra en kniv genom smeten för att åstadkomma en marmorerad effekt.
- 7) Grädda 35-40 minuter. Låt svalna i formen 10 minuter. Stjälp sedan upp och skär i 15 rutor.
- Lycka till!
Publicerat den
29 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Hur mycket är" resten av vetemjölet"? Det står inte vetemjöl alls i ingredienserna. Mvh EV