Chokladälskarens drömgoda dessert! Triss i choklad där kakan serveras med god chokladglass och som pricken över i ringlas chokladsås över vid serveringen.
Det är även gott med vaniljglass till kakan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält 125 g av chokladen till kakan över vattenbad. Hacka resterande choklad grovt. Vispa smör och socker tills det är fluffigt. Vispa ner ett ägg, i taget och vispa ihop ordentligt mellan varje.
- Blanda ner den smälta chokladen. Rör sist ner de torra ingredienserna tillsammans med den hackade chokladen. Bred ut smeten i en smörad och mjölad form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda 20-25 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
- Koka upp grädden till såsen. Blanda ner chokladen bruten i bitar och låt smälta i grädden.
- Hit kan förberedas.
- Skär upp kakan i bitar. Lägg en kula glass ovanpå och ringla över lite chokladsås.
- Servera genast!
Publicerat den
25 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar