Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownies med tryffelsås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Chokladälskarens drömgoda dessert! Triss i choklad där kakan serveras med god chokladglass och som pricken över i ringlas chokladsås över vid serveringen. Det är även gott med vaniljglass till kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält 125 g av chokladen till kakan över vattenbad. Hacka resterande choklad grovt. Vispa smör och socker tills det är fluffigt. Vispa ner ett ägg, i taget och vispa ihop ordentligt mellan varje.
  3. Blanda ner den smälta chokladen. Rör sist ner de torra ingredienserna tillsammans med den hackade chokladen. Bred ut smeten i en smörad och mjölad form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda 20-25 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
  4. Koka upp grädden till såsen. Blanda ner chokladen bruten i bitar och låt smälta i grädden.
  5. Hit kan förberedas.
  6. Skär upp kakan i bitar. Lägg en kula glass ovanpå och ringla över lite chokladsås.
  7. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.