Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownietårta med hallonmousse

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Bakat denna "tårta" många gånger, blir alltid bra och tar alltid slut. Ur tidningen Buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten:
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och smör i vattenbad. Blanda samman med socker, ägg, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Smörj en springform, cirka 22 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
  3. Hallonmousse:
  4. Mixa hallon och koka med gelésocker ca 1 minut från kokpunkten. Tag från värmen och rör ner vaniljsocker. Vispa grädden fluffig och vänd ner i hallonpurén som stelnat något. Häll sedan detta över browniebottnen, plasta och låt stå i kylen över natten. Garnera som önskat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.