Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bruna bönor och stekt fläsk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Koka era egna bruna bönor istället för att köpa färdiga. De här sötsyrliga bruna bönorna serverad med stekt rimmat fläsk och kokt potatis smakar ljuvligt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj bönorna och lägg dem i en stor bunke med så mycket vatten att det täcker bönorna. Tillsätt 1 msk salt och låt stå i ca 12 timmar. Häll av vattnet.
  2. Lägg de blötlagda bönorna i en gryta. Tillsätt 1 liter vatten och 1 tsk salt. Koka upp och skumma. Sätt fast lagerblad och kryddnejlikor på den skalade löken och lägg ner i grytan. Låt bönorna koka på medelvärme under lock i ca 1 timme eller tills de är mjuka. Ta upp löken.
  3. Smaksätt bönorna med 1 ½ msk ättiksprit och 3 msk sirap. Red ev av med majsstärkelse utrört i lite kallt vatten, om inte bönorna är tillräckligt såsiga.
  4. Stek fläsket i en het stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper. Servera till bönorna. Bjud kokt potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.