Bruna bönor och stekt fläsk

Koka era egna bruna bönor istället för att köpa färdiga.
De här sötsyrliga bruna bönorna serverad med stekt rimmat fläsk och kokt potatis smakar ljuvligt gott.

Ingredienser

500 g torkade bruna bönor
1 msk salt
Vatten

Till kokning:
1 - 1 ½ l vatten
1 tsk salt
1 gul lök
1 lagerblad
3 kryddnejlikor
1 msk majsstärkelse

Smaksättning:
1 ½ msk ättiksprit 12%
3 msk sirap

Servera med:
400 g skivat rimmat stekfläsk
Kokt potatis

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1115
Sparat:
20

Gör så här

Rensa och skölj bönorna och lägg dem i en stor bunke med så mycket vatten att det täcker bönorna. Tillsätt 1 msk salt och låt stå i ca 12 timmar. Häll av vattnet.

Lägg de blötlagda bönorna i en gryta. Tillsätt 1 liter vatten och 1 tsk salt. Koka upp och skumma.
Sätt fast lagerblad och kryddnejlikor på den skalade löken och lägg ner i grytan.
Låt bönorna koka på medelvärme under lock i ca 1 timme eller tills de är mjuka. Ta upp löken.

Smaksätt bönorna med 1 ½ msk ättiksprit och 3 msk sirap. Red ev av med majsstärkelse utrört i lite kallt vatten, om inte bönorna är tillräckligt såsiga.

Stek fläsket i en het stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper. Servera till bönorna. Bjud kokt potatis till.

LIKNANDE RECEPT

av Marre73
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av UllaC
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader