Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brunchbitar

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

De här frukt- och havrestängerna är fullpackade med energi och kan vara bra som mellanmål eller "akutfrukost".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader. Smörj och klä en 23 cm kvadratisk bakform med bakpapper.
  2. Häll havregryn, torkad frukt, nötter, frön och chokladbitar i en skål och blanda. Smält försiktigt smör, socker och honung i en kastrull, rör då och då tills sockret smält. Höj värmen lite och låt sjuda 4 minuter. Häll den smälta vätskan över de torra ingredienserna och blanda noga.
  3. Häll upp smeten i den förberedda formen och grädda i 20 minuter, tills den precis blivit gyllenbrun. Ställ metallformen på ett galler och låt stå till den svalnat helt. Kyl sedan i kylskåp i 2 timmar. Vänd upp på en skärbräda och skär i 14 avlånga bitar. Förvara i lufttät burk med smörpapper mellan lagren.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.