De här frukt- och havrestängerna är fullpackade med energi och kan vara bra som mellanmål eller "akutfrukost".
Instruktioner
- Sätt ugnen på 190 grader.
Smörj och klä en 23 cm kvadratisk bakform med bakpapper.
- Häll havregryn, torkad frukt, nötter, frön och chokladbitar i en skål och blanda.
Smält försiktigt smör, socker och honung i en kastrull, rör då och då tills sockret smält.
Höj värmen lite och låt sjuda 4 minuter.
Häll den smälta vätskan över de torra ingredienserna och blanda noga.
- Häll upp smeten i den förberedda formen och grädda i 20 minuter, tills den precis blivit gyllenbrun.
Ställ metallformen på ett galler och låt stå till den svalnat helt.
Kyl sedan i kylskåp i 2 timmar.
Vänd upp på en skärbräda och skär i 14 avlånga bitar.
Förvara i lufttät burk med smörpapper mellan lagren.
Publicerat den
27 maj 2010
Skriv kommentar