Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

BrunchTaco

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Efter ett tag låter alla idéer så självklara. Som en Taco gjord av våffla. Varför inte? Här paras en frasig våffla ihop med den krämigaste av krämigaste tofu scramblen. Perfekt lyxfrukost eller ny brunchfavorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop vetemjöl, majsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ner lite mjölk och vatten i taget tills du har en slät och klumpfri smet. Grädda gyllenbruna våfflor i ett hett våffeljärn, smort med mjölkfritt smör.
  2. Finhacka gul lök och vitlök. Fräs i lite olja tills den mjuknar och får lite färg. Smula ner tofun i stekpannan och låt steka med i några minuter. Rör ner grädde, gurkmeja, salt och svartpeppar. När grädden kokat in något är det klart.
  3. Använd våfflorna som tacoskal och fyll dem med tofu scramble, riven ost, sirap och ketchup.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.