Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brunkakor med vit choklad

 
  • Serverar: 35-40 portioner
Skriv ut

Jag älskar alla sorters långpannekakor. Dels går de fort att göra och så blir det många bitar. En fördel på min arbetsplats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en 30x40 cm ungsform.
  2. Smält chokladen och smöret i en liten, tung kastull på låg värme och rör om hela tiden; lägg den åt sidan.
  3. Vispa äggen i en stor skål med elvisp på medelhastighet i 30 sekunder. Lägg gradvis i pärlsocker och vispa på medhastighet i ungefär 4 minuter tills den är tjockt och citronfärgat.
  4. Vispa i chokladblandningen och vanilj. Vispa i mjöl och salt på låg hastighet precis tills det blandats. Rör i vitchokladsbitar och valnötter med en sked. Sprid smeten jämnt i formen.
  5. Grädda i 30 minuter eller tills kanterna just börjar släppa formkanterna och mitten är fast.
  6. Förflytta formen till gallret; låt svalna helt. Skär upp den i bitar i önskad storlek. Strö över florsocker.
  7. Lagra tätt tillslutet i rumstemperatur eller frys den i upp till 3 månader.
  8. Ät och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.