Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brunkans grahamsbröd

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Det här brödet bakas på vetesurdeg på Brunkebergs bageri. Här är en förenklad variant gjord med en fördeg. Bröden går utmärkt att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ingredienserna till fördegen i en bunke. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp över natten eller minst 3 timmar i rumstemperatur. Blanda alla ingredienser under steg 2 utom saltet med fördegen i en bunke.
  2. Arbeta degen i en hushållsmaskin i 10-15 minuter, tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare 3 minuter. Låt degen jäsa i bunken 30 minuter. Forma degen till 3 runda bröd, lägg dem i mjölade jäskorgar eller i bunkar klädda med mjölade handdukar. Låt bröden jäsa övertäckta med bakduk ca 2 timmar i rumstemperatur eller i kylen över natten.
  3. Ta fram bröden om de har jäst i kylen. Sätt ugnen på 250 grader, värm upp en plåt med kanter på den nedersta falsen. Stjälp upp bröden på ett bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in plåten i ugnen och häll genast en kopp kallt vatten på den förvärmda plåten längs ned. Stäng luckan och sänk temperaturen till 200 grader.
  4. Öppna luckan och släpp ut ånga efter 20 minuter och sedan var 5:e minut i ytterligare ca 20 minuter. Brödets innertemperatur ska vara 98 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.