Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad fläskfilé med champinjoner

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Perfekt rätt att bjuda ett par vänner på en fredagkväll. En av barnens favoriträtter när de var små och förstås fortfarande, även om jag för min dotters skull får göra en vegetarisk variant.. Då byter jag ut fläskfiléen mot quornfile el quornbitar istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filéerna och och skär i cm tjocka skivor. Bryn köttet i stekpanna i omgångar i lite olja.Lägg köttet i en stor ugnsform med höga kanter. Salta och strö över vitpeppar efter egen smak. Häll de avrunna champinjonerna över köttet men spar vätska från ca 1 burk till såsen.
  2. Tillaga såsen enligt förpackning och tillsätt grädde, champinjonspad och pressad vitlök. Var försiktig så att inte såsen bränns vid. Häll såsen över kött och champinjoner och strö över rikligt med ost. Grädda i 225 grader i ca 40 min tills osten fått fin färg. Servera med kokt potatis och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EowynUndomiel 24 oktober 2008

    Verkar supergott, jag ska nog ta och testa det näst-nästa helg (för nästa helg är det ju Halloween-mat som gäller ;) )

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.