- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Underbar god köttfärslimpa med en fantastiskt god fyllning med mozzarella, soltorkade tomater och basilika!
Instruktioner
- Blanda ströbrödet med mjölken och fonden. Låt det stå och dra en stund. Rör sedan ner köttfärs, finhackad lök, ägg och kryddor. Blanda väl, (blir smeten för hård tillsätt lite mer mjölk).
- Smörj en ungsäker form. Lägg köttfärsdegen i formen och forma till en limpa. Gör en fördjupning i limpan och fyll med fyllningen (dela mozzarella i bitar, hacka de soltorkade tomaterna och strimla basilikan). Täck fördjupningen och forma som en limpa.
- Pensla med flytande Milda och lite soja för att få fin färg.
- Grädda i ca 40 min i 200 grader.
- Gör gärna en brunsås på spadet som bildas. Servera med kokt potatis, potatismos eller klyftpotatis.
Publicerat den
26 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
åh herre vad god den var!! aldrig hade jag kunnat förutspå denna smaksensation.... det blev en ny favorit, tusen tack för receptet! :)
Ooootroligt god! =D Den gör vi definitivt igen!
Jättegott!! kommer absolut att göra den igen. Kul med lite annorlunda smak på limpan än den vanliga som jag brukar göra. Tack för receptet.
Jättegod! Nästa dag serverade jag resterna skurna i lite slarviga kuber med cornichons och cumberlandsås; som drinktilltugg, mycket uppskattat!
Jättegod! Nästa dag serverade jag resterna skurna i lite slarviga kuber med cornichons och cumberlandsås; som drinktilltugg, mycket uppskattat!