Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk köttfärslimpa med mozzarella

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Underbar god köttfärslimpa med en fantastiskt god fyllning med mozzarella, soltorkade tomater och basilika!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbrödet med mjölken och fonden. Låt det stå och dra en stund. Rör sedan ner köttfärs, finhackad lök, ägg och kryddor. Blanda väl, (blir smeten för hård tillsätt lite mer mjölk).
  2. Smörj en ungsäker form. Lägg köttfärsdegen i formen och forma till en limpa. Gör en fördjupning i limpan och fyll med fyllningen (dela mozzarella i bitar, hacka de soltorkade tomaterna och strimla basilikan). Täck fördjupningen och forma som en limpa.
  3. Pensla med flytande Milda och lite soja för att få fin färg.
  4. Grädda i ca 40 min i 200 grader.
  5. Gör gärna en brunsås på spadet som bildas. Servera med kokt potatis, potatismos eller klyftpotatis.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • mmmmanything 7 januari 2010

    åh herre vad god den var!! aldrig hade jag kunnat förutspå denna smaksensation.... det blev en ny favorit, tusen tack för receptet! :)

  • fezon 6 mars 2010

    Ooootroligt god! =D Den gör vi definitivt igen!

  • Disen 5 september 2011

    Jättegott!! kommer absolut att göra den igen. Kul med lite annorlunda smak på limpan än den vanliga som jag brukar göra. Tack för receptet.

  • ninnipw 29 juni 2012

    Jättegod! Nästa dag serverade jag resterna skurna i lite slarviga kuber med cornichons och cumberlandsås; som drinktilltugg, mycket uppskattat!

  • ninnipw 29 juni 2012

    Jättegod! Nästa dag serverade jag resterna skurna i lite slarviga kuber med cornichons och cumberlandsås; som drinktilltugg, mycket uppskattat!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.