Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindade ugnsköttbullar med brunsås

(8 kommentarer)  
Baconlindade ugnsköttbullar med brunsås Baconlindade ugnsköttbullar med brunsås Baconlindade ugnsköttbullar med brunsås
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett enkelt och gott recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsköttbullar: Blanda samman havregryn, potatismjöl och buljong och låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt köttfärs, finriven lök, ägg, salt och peppar. Blanda ordentligt.
  2. Forma färsen till 12 ovala bullar, linda ½ baconskiva runt varje bulle och lägg i en smord ugnsform.
  3. Stek i ugnen på 225º i 25-30 minuter.
  4. Sås: Bryn smör i en kastrull. Rör ner mjölet. Späd med kall buljong och låt koka upp under omrörning i ca 3 minuter.
  5. Vispa ner grädde, soja och vinbärsgelé. Låt såsen koka upp på nytt.
  6. Smaka av.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • mumsis 19 januari 2009

    Jag har nu provat baconlindade ugnsköttbullar och kan varmt rekommendera andra att prova dom. Dom var så goda att det var tur att jag hade gjort så många så där fanns till dagen efter. mumsis.

  • stepp567 7 maj 2009

    Enkelt att tillaga och och mycket gott, det tyckte även min son och man. Tummen upp:)

  • Gul13 17 juni 2009

    Goda saftiga biffar. Enkla att tillaga. Tack för receptet.

  • zonale 4 september 2009

    Mycket lättlagat och gott med smaker som passar min familj. Ger full pott!

  • Gottetrollet 12 november 2009

    Goda köttbullar. Roligt att göra något så vanligt på ett annorlunda sätt.

  • matilda1972 13 mars 2010

    Köttbullarna var verkligen enkla att göra och kanongoda att äta. Alla i familjen mycket nöjda.

  • onico 4 april 2010

    Tack för ett gott recept det var mycket goda köttbullar dom blev så saftiga

  • sannado 17 april 2010

    Så gott! En 5 poängare alla gånger:-) Tack för ett superrecept...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.