Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medisterkaker från Norge

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta är en klart undervärderad maträtt som måste profileras mer till matkulturen. Den tar lång tid att göra och mycket planläggning med ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

Medisterfärs går att få tag i mot matbutiker nära norska gränsen. Annars får man mala det flera gånger tills den blir simmig. För att få bästa resultat ska färsen och mjölken ha samma temperatur. Knåda in färsen med saltet. Tillsätt potatismjöl och kryddor. Arbeta tillsammans med mjölk. Ta det försiktigt i början och öka mer mot slutet. Arbeta med färsen varje gång du späder med mjölken. Forma till runda kakor och stek i panna med smör på medelhög temperatur. Stek biffarna bara 1 minut på varje sida och lägg dom i en skål. Koka upp en kastrull med 2 liter vatten och 2 buljongtärningar. När vattnet i kastrullen småkokar,lägg biffarna i vattnet . Låt småkoka i vattnet och får dra i 10-12 minuter tills dom är genomkokta. Servera gärna med brunsås/gräddsås,kokt potatis och lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.