De milda och mustiga smakerna i denna goda gryta som har allt, passar både stora och små.
Grytan kommer från den amerikanska södern.
Instruktioner
- Skala och skär löken i klyftor. Lägg kycklingen i en gryta tillsammans med löken. Häll över vattnet så att det täcker kycklingen helt. Smula ner buljongtärningarna. Låt kycklingen koka under lock i ca 1 timme, tills den är genomkokt.
- Sila över 1 liter buljong i en ny gryta. Ta bort skinnet från kycklingen och bena ur den. Dra isär köttet med två gafflar. Bryn fläskfärsen i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skala och skär morötter och potatisar i mindre bitar. Ansa och skiva selleristjälkarna.
- Koka upp buljongen. Tillsätt morötter, potatis, selleri, kycklingkött, fläskfärs, barbecuesås, ketchup, worcestersås, lagerblad och paprikapulver. Lägg i den hela anchochilin och sjud grytan under lock ca 40 minuter.
- Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Låt majsen rinna av. Vänd ner bönor och majs i grytan.
- Servera grytan med ett gott bröd.
Publicerat den
9 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar