Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brunswick stew

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

De milda och mustiga smakerna i denna goda gryta som har allt, passar både stora och små. Grytan kommer från den amerikanska södern.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär löken i klyftor. Lägg kycklingen i en gryta tillsammans med löken. Häll över vattnet så att det täcker kycklingen helt. Smula ner buljongtärningarna. Låt kycklingen koka under lock i ca 1 timme, tills den är genomkokt.
  2. Sila över 1 liter buljong i en ny gryta. Ta bort skinnet från kycklingen och bena ur den. Dra isär köttet med två gafflar. Bryn fläskfärsen i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skala och skär morötter och potatisar i mindre bitar. Ansa och skiva selleristjälkarna.
  3. Koka upp buljongen. Tillsätt morötter, potatis, selleri, kycklingkött, fläskfärs, barbecuesås, ketchup, worcestersås, lagerblad och paprikapulver. Lägg i den hela anchochilin och sjud grytan under lock ca 40 minuter.
  4. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Låt majsen rinna av. Vänd ner bönor och majs i grytan.
  5. Servera grytan med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.