- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 5 minuter
Skriv ut
Dessert som är väldigt sött.
Instruktioner
- 1 ringform, 1 liter
- Värm ugnen till 200°.
- Ställ en vattenfylld långpanna eller stekpanna med höga kanter i nedre delen av ugnen.
- Karamellglasering: Värm ringformen lite lätt på en platta. Smält sockret i torr, ren stekpanna och rör hela tiden med en träsked. Ta pannan av värmen när sockret är brunt och utan klumpar och tillsätt det kokande vattnet.
- Glasera den varma ringformen inuti med knäckglasyren. Snurra formen så att hela insidan blir glaserad, även mittdelen.
- Koka upp mjölk och grädde. Vispa ägg och vaniljsocker i en skål och häll den varma gräddmjölken över under vispning.
Sila över äggsmeten i den knäckglaserade formen.
- Grädda i vattenbadet ca 50 min – vattnet ska helst inte komma i kokning under gräddningen om man vill ha puddingen sammetslen – så slå i lite kallt vatten för att kyla vattenbadet om det behövs
- . Ta formen ur vattenbadet och låt puddingen vila några minuter innan den stjälps upp på ett fat med en liten kant och serveras.
Publicerat den
1 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar