Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brylépudding

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 5 minuter
Skriv ut

Dessert som är väldigt sött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1 ringform, 1 liter
  2. Värm ugnen till 200°.
  3. Ställ en vattenfylld långpanna eller stekpanna med höga kanter i nedre delen av ugnen.
  4. Karamellglasering: Värm ringformen lite lätt på en platta. Smält sockret i torr, ren stekpanna och rör hela tiden med en träsked. Ta pannan av värmen när sockret är brunt och utan klumpar och tillsätt det kokande vattnet.
  5. Glasera den varma ringformen inuti med knäckglasyren. Snurra formen så att hela insidan blir glaserad, även mittdelen.
  6. Koka upp mjölk och grädde. Vispa ägg och vaniljsocker i en skål och häll den varma gräddmjölken över under vispning. Sila över äggsmeten i den knäckglaserade formen.
  7. Grädda i vattenbadet ca 50 min – vattnet ska helst inte komma i kokning under gräddningen om man vill ha puddingen sammetslen – så slå i lite kallt vatten för att kyla vattenbadet om det behövs
  8. . Ta formen ur vattenbadet och låt puddingen vila några minuter innan den stjälps upp på ett fat med en liten kant och serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.