Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brylépudding från Piemonte á la viktväktarna

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

6.5 poäng per portion Tips! Får du inte tag i amaretti så kan de uteslutas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och 6 msk socker poröst med elvisp. Koka upp mjölken och drag åt sidan.
  2. Vispa ner het mjölk, kaffe, kakao, rom och finkrossade amarettikakor i äggsmeten.
  3. Lägg en msk socker och 1 msk vatten i en liten kastrull och låta det koka tills det blivit brun karamell.
  4. Slå karamellen i botten på 4 ugnssäkra portionsformar, t.ex. små suffleformar. Fyll på med äggsmeten och grädda i ugn, 125 grader tills den stannat ca 30 minuter.
  5. Kyl puddingen och servera den i formen alternativt stjälp upp dem på assietter. Servera med fruktsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.