Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brysselkålsgratäng till skinkan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Väldigt gott till julskinkan.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader Ta bort de yttersta bladen på brysselkålen. Lägg dem i kokande vatten och sjud i 5-10 minuter så de mjuknar. Låt rinna av och lägg dem i en ugnsäker form. Fördela fetaosten över. Smält smöret i en kastrull. Pudra över mjöl, rör och späd med mjölken. Vispa till en slät sås. Låt såsen sjuda några minuter. Smaka av med kryddorna. Häll såsen över brysselkålen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den fått fin färg. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • puntella 6 november 2012

    Gjorde den här förra veckan, fast det går inte att köpa kryddpeppar här så det fick bli vanlig peppar istället. Fetaosten smälte inte tillräckligt, så man måste kanske "smula", fungerar nog bättre med vanlig riven ost....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.