Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brysselkålspaj med getost

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Passa på att njuta av kål på alla sätt, som här i pajbaket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen i ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. åt stå i kylen i minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
  4. Förväll brysselkålen i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Låt rinna av noga. Fördela brysselkål och getost i pajskalet.
  5. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.