Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd i långpanna

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Ett smidigt bröd som är lätt att bryta rustika bitar av som gräddas i långpanna. Perfekt till soppa och bufféer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Smält smör i en kastrull. Häll i vattnet och sirapen. Värm till 37º (fingervarmt). Lös jästen i degspadet. Blanda mjölet och kryddorna i en skål samt häll i degspadet.
  3. Knåda degen väl i degmaskin eller några minuter för hand. Tillsätt lite mer mjöl så att degen släpper från kanterna. Låt jäsa i 20 minuter.
  4. Arbeta degen igen några minuter för hand eller i degblandare så att den blir smidig och seg. Smörj en långpanna och kavla ut degen i den.
  5. Skåra 24 rutor i degen med en kniv. Jäs i ytterligare 20 minuter. Grädda brytbrödet mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt brytbröden svalna under en bakduk på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Blusebluppen 13 mars 2012

    Supersmaskigt och jätteenkelt. Tackar!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.