Ett smidigt bröd som är lätt att bryta rustika bitar av som gräddas i långpanna. Perfekt till soppa och bufféer.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º.
- Smält smör i en kastrull. Häll i vattnet och sirapen.
Värm till 37º (fingervarmt). Lös jästen i degspadet.
Blanda mjölet och kryddorna i en skål samt häll i degspadet.
- Knåda degen väl i degmaskin eller några minuter för hand. Tillsätt lite mer mjöl så att degen släpper från kanterna. Låt jäsa i 20 minuter.
- Arbeta degen igen några minuter för hand eller i degblandare så att den blir smidig och seg. Smörj en långpanna och kavla ut degen i den.
- Skåra 24 rutor i degen med en kniv. Jäs i ytterligare 20 minuter. Grädda brytbrödet mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt brytbröden svalna under en bakduk på galler.
Publicerat den
14 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supersmaskigt och jätteenkelt. Tackar!!