Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd med majs

(1 kommentar)  
Skriv ut

Polenta är grovkornigt majsmjöl som innehåller mycket fibrer och är helt fritt från gluten.

Ingredienser

Instruktioner

Låt majsen rinna av. Lös upp jästen i det fingervarma vattnet och tillsätt majsoljan och saltet. Blanda ner majsgrynen och därefter vetemjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt majsen i slutet av knådningen och arbeta degen ytterligare en kort stund så att kornen fördelas jämnt. Täck bunken med en bakduk och låt degen vila ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut degen försiktigt utan att arbeta den för mycket, på en bakpappersklädd plåt. Skär rutmönster genom brödet med en mjölad kniv. Ställ att jäsa i ca 20 minuter. Strö lite majsgryn över brödet och grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dillan 1 december 2009

    Jag tog detta för glutenfritt, men det är det ju inte.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.