Ett härligt, gott och fluffigt brytbröd som har piffats till med tomat, rödlök, timjan och olivolja. Hur gott som helst!! Och även väldigt lätt att baka ihop :-)
Passar alldeles utmärkt att ha på en vickning, en buffè, på picknicken eller till soppan.
Receptet räcker till 7-8 personer.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst upp helt.
- Rör ner honungen, saltet och mjölet och arbeta till en smidig deg.Låt jäsa under bakduk på en dragfri plats i 30 minuter.
- Ta upp degen på ett mjölat bord. Knåda degen
Kavla ut degen till ca 1 cm tjock platta och lyft över till en bakpappersklädd ugnsform.
- Skölj och skiva tomaterna tunt. Ansa och skiva rödlöken tunt.Hacka eller klipp timjan fint och strö över brödet.
Strö över flingsaltet.
- Låt brödet jäsa under en bakduk och på en dragfri plats i 25 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Låt svalna av något och skär sedan i snibbar eller kvadrater.
- Klart!
Publicerat den
14 juni 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
snälla skriv ut