Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd med oregano och parmesan

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 2 timmar 50 minuter
Skriv ut

Smakrikt brytbröd som passar utmärkt när man är många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i vattnet och blanda i övriga ingredienser. Jobba i maskin eller för hand i minst 10 min tills degen känns spänstig och smidig och släpper bunkens kanter. Jäs övertäckt med plastfilm i 2 timmar och har fördubblat sin storlek.
  2. Vräk ut degen på mjölad bänk och knåda igenom lite snabbt. Dela degen i 16 bitar med samma storlek. Rulla till jämna bollar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lägg dom bara precis intill varandra i det mönster du vill. Jäs övertäckt i 2 timmar till. Pensla hela brödet med uppvispat ägg. Finhacka oreganon och strö över brödet. Riv över parmesanosten.
  3. Avsluta med att strö över svarta vallmofrön. Grädda i 225 grader i ca 20-25 min tills brödet blivit gyllenbrunt både på under-och ovansidan. Svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.