- Serverar: 16 portioner
- Tid: 2 timmar 50 minuter
Skriv ut
Smakrikt brytbröd som passar utmärkt när man är många.
Instruktioner
- Lös jästen i vattnet och blanda i övriga ingredienser. Jobba i maskin eller för hand i minst 10 min tills degen känns spänstig och smidig och släpper bunkens kanter. Jäs övertäckt med plastfilm i 2 timmar och har fördubblat sin storlek.
- Vräk ut degen på mjölad bänk och knåda igenom lite snabbt. Dela degen i 16 bitar med samma storlek. Rulla till jämna bollar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lägg dom bara precis intill varandra i det mönster du vill. Jäs övertäckt i 2 timmar till. Pensla hela brödet med uppvispat ägg. Finhacka oreganon och strö över brödet. Riv över parmesanosten.
- Avsluta med att strö över svarta vallmofrön. Grädda i 225 grader i ca 20-25 min tills brödet blivit gyllenbrunt både på under-och ovansidan. Svalna på galler.
Publicerat den
7 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar