Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stort bröd med fetaost och tomatfyllning

(4 kommentarer)  
Stort bröd med fetaost  och tomatfyllning Stort bröd med fetaost  och tomatfyllning
Skriv ut

Gott till soppa, sallad eller som brytbröd på buffébordet...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl.
  2. Platta eller kavla ut degen direkt på plåten till en kaka, ca 25 x 35 cm. Lägg på fetaosten, 8 strimlade tomater, och basilikan. Ringla över 1 msk av tomatmarinaden. Nyp ihop till ett tätt paket med skarven uppåt. Stick gärna i lite rosmarin.
  3. Jäs ca 20 minuter.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  5. Servera till soppa eller sallad.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • 78maria 11 september 2008

    Supergott :)

  • orange 6 maj 2009

    Jättegott. Uppskattades av alla mina gäster.=)

  • vanillalover 5 juni 2009

    Mycket gott! Gjorde detta till min plastsons student buffé igår. Tog mej också friheten att lägga in ett foto på min ;-) Hoppas det var ok? /M

  • joolil 26 juli 2012

    Himla lätt och smidigt! Blev hur gott som helst, mycket bra recept!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.