- Serverar: 1 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Perfekt att servera till fest som ett festligt tilltugg.
Instruktioner
- Rör ut jästen med vattnet tills det löst sig. Rör ner 2 msk olja, 1 tsk salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen ca 5 minuter, låt den sedan jäsa övertäckt ca 1,5 timme.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i en bakform ca 24 cm i diameter (för 1 bröd) med löstagbar kant.
- Blanda en örtolja med 1/2 dl olivolja, alla kryddorna och citronskalet.
- Häll upp degen på mjölad bänk. Strö över lite av mjölet och kavla ut till en kaka ca 30x40 cm.
Bred örtoljan över degen och rulla ihop den.
Skär degen i ca 12 bitar och lägg dem i formen med snittytan uppåt.
- Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Strö på lite flingsalt över degen.
- Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt sedan brödet svalna på galler.
Publicerat den
27 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar