Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd med oliver, ost och rosmarin

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Saftigt och gott bröd, som med fördel man kan ha till en god sallad på sommarkvällen.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225º. Smula ned jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt flingsalt och rör om tills jästen löst sig. Häll i resten av det ljumma vattnet och rör om. Häll i honungen. Tillsätt lite av mjölet åt gången under omrörning tills du fått en smidig deg. Knåda ut degen till en 1,5-2 cm tjock brödkaka. Lägg kakan direkt på plåten. Skär upp mozzarellan och lägg på brödkakan. Hacka oliverna grovt och lägg på brödet. Riv grova skivor parmesan och smula sönder över. Ta ett par rejäla rosmarinkvistar och lägg på. Låt jäsa 30 min. Placera brödet i mitten av ungen och grädda till fin färg, ca 20 min. Ringla lite olivolja över och servera.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Pyllemoj 23 juli 2011

    Körde genast iväg och köpte mozarella. Bakade det godaste brödet jag har smakat. Tack för receptet.

  • essa7 10 oktober 2011

    Såååå gott bröd! Ernst Kirchteigers (Sommar med Ernst 2011) förtjänst att detta kom på bordet här hemma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.