Snabbt och enkelt bröd i långpanna.
Instruktioner
- Värm mjölken till 40 grader.
- Mät upp övriga ingredienser till degen och häll i assistentens bunke. Spara lite av vetemjölet till utbakningen.
- Häll på den varma mjölken och knåda degen i maskinen.
Låt degen jäsa ca 40 min.
- När degen är färdigjäst så kör några varv i maskinen och ta sen upp den på bakbordet och arbeta den smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
- Nu kan man antingen dela degen i 20 bitar och rulla bullar som man lägger tätt på bakplåtspapper i långpanna eller kavla ut den till en platta och lägga i en långpanna på bakplåtspapper. Plattan skär man sedan i ett rutmönster så man kan bryta brödet när det är färdiggräddat.
- Låt jäsa 30 min på plåten och grädda sedan i ca 15 min i 225 grader.
Låt svalna under bakduk.
Publicerat den
15 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar