Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd

 
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Snabbt och enkelt bröd i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 40 grader.
  2. Mät upp övriga ingredienser till degen och häll i assistentens bunke. Spara lite av vetemjölet till utbakningen.
  3. Häll på den varma mjölken och knåda degen i maskinen. Låt degen jäsa ca 40 min.
  4. När degen är färdigjäst så kör några varv i maskinen och ta sen upp den på bakbordet och arbeta den smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
  5. Nu kan man antingen dela degen i 20 bitar och rulla bullar som man lägger tätt på bakplåtspapper i långpanna eller kavla ut den till en platta och lägga i en långpanna på bakplåtspapper. Plattan skär man sedan i ett rutmönster så man kan bryta brödet när det är färdiggräddat.
  6. Låt jäsa 30 min på plåten och grädda sedan i ca 15 min i 225 grader. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.