Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd med äpple

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Brytbröd med äpple

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, äpplen och solrosfrö.
  2. Arbeta in mjölet, litet i sänder tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk i 40 minuter.
  3. Tag upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Forma till en fyrkantiga platta som läggs i en smord långpanna. Skär degplattan i rutor. Låt jäsa i 20 minuter. Sätt ugnen på 225°.
  4. Grädda brytbrödet mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Born61 13 oktober 2009

    Tack för ett recept som var enkelt, lätt och gott!

  • Lenael 9 oktober 2010

    Ett lättbakat och gott bröd. Tackar för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.