Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd med feta & spenat

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En god fläta med fin sälta att njuta tillsammans med en fyllig sallad. Eller varför inte bjuda den i skivor som tilltugg till drinken i väntan på att grillmaten ska bli färdig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º. Smula jästen i en skål och lös den i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålen. Täck över och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter. Lägg spenaten i en sil och pressa ur vätskan. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta, 37x33 cm. Strö över spenat och krydda med salt och peppar. Smula fetaosten över och strö sist över pinjenötter. Rulla ihop från långsidan. Pensla med äggula vispad med 1 msk vatten. Dela rullen på längden men spara ett par centimeter i ena sidan. Tryck ihop varje längd lätt så att inte fyllningen trillar ut. Sno längderna runt varandra. Lägg på plåt med bakpapper och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i 20–25 minuter.
  2. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.