Instruktioner
Sätt ugnen på 225º.
Smula ned jästen i lite av vattnet i en bunke.
Tillsätt flingsalt och rör om tills jästen löst sig.
Häll i resten av det ljumma vattnet och rör om.
Häll i honungen.
Tillsätt lite av mjölet åt gången under omrörning tills du fått en smidig deg.
Knåda ut degen till en 1,5-2 cm tjock brödkaka.
Lägg kakan direkt på plåten.
Skär upp mozzarellan och lägg på brödkakan.
Hacka oliverna grovt och lägg på brödet.
Riv grova skivor parmesan och smula sönder över.
Ta ett par rejäla rosmarinkvistar och lägg på.
Låt jäsa 30 min.
Placera brödet i mitten av ungen och grädda till fin färg, ca 20 min.
Ringla lite olivolja över och servera.
Körde genast iväg och köpte mozarella. Bakade det godaste brödet jag har smakat. Tack för receptet.
Såååå gott bröd! Ernst Kirchteigers (Sommar med Ernst 2011) förtjänst att detta kom på bordet här hemma!