Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd med timjan.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Snabb-bakat bröd till soppan, biffen eller fisken. Godast när det är nybakat! Om man vill kan man byta ut till vilken örtkrydda man önskar. Färska örter bränns lätt under gräddning. Då kan man blanda ner dessa i smeten istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175- 200 grader.
  2. Värm vatten och olja till 37 grader och rör ut färskjästen i lite av vätskan i en stor bunke eller blanda torrjästen med lite av mjölet och tillsätt all vätska.
  3. Rör i resten av mjölet, socker och saltet och rör till en jämn smet med en slev.
  4. Detta blir en klabbig smet som du häller och sprider ut i en bakpappersklädd långpanna.
  5. Ringla över oljan, och tryck ner oliverna ända ner i botten av pannan. Om du inte vill ha oliver får du göra hål med inoljade fingrar eller slevens spets jämnt över "brödet"
  6. Strö över flingsalt och timjan efter smak och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills brödet fått lite färg.
  7. Ta lite olja på sleven och gör ett rutmönster över "brödet" i lagom stora bitar innan det stoppas in i ugnen. Då blir det lättare att bryta i bitar när det tas ut ur ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • missQ 31 oktober 2011

    Det här har blivit en klassiker hos mig sedan jag sparade receptet. Jag gör det ofta när vi har gäster och det är lätt att göra och väldigt populärt. Jag har dock aldrig haft i oliver och eftersom det är så gott utan hoppar jag nog över det i framtiden också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.