Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd med tomat, rödlök och timjan!

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ett härligt, gott och fluffigt brytbröd som har piffats till med tomat, rödlök, timjan och olivolja. Hur gott som helst!! Och även väldigt lätt att baka ihop :-) Passar alldeles utmärkt att ha på en vickning, en buffè, på picknicken eller till soppan. Receptet räcker till 7-8 personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst upp helt.
  2. Rör ner honungen, saltet och mjölet och arbeta till en smidig deg.Låt jäsa under bakduk på en dragfri plats i 30 minuter.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bord. Knåda degen Kavla ut degen till ca 1 cm tjock platta och lyft över till en bakpappersklädd ugnsform.
  4. Skölj och skiva tomaterna tunt. Ansa och skiva rödlöken tunt.Hacka eller klipp timjan fint och strö över brödet. Strö över flingsaltet.
  5. Låt brödet jäsa under en bakduk och på en dragfri plats i 25 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt svalna av något och skär sedan i snibbar eller kvadrater.
  8. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • guse 24 juni 2012

    snälla skriv ut

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.