Brytbullarna kan avnjutas som de är med en klick smör eller serveras som tillbehör till en god soppa eller gryta.
Instruktioner
- Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Smält 25 g smör i en kastrull. Tillsätt vatten och sirap och värm till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över lite av degspadet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av degspadet, salt och kvarg.
- Blanda i nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen, och arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Blanda i bacon och riven ost. Spara lite ost till garnering. Täck med en bakduk och låt degen jäsa ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 14 bitar. Forma bitarna till runda bullar. Lägg bullarna tätt i en smord rund form, ca 24 cm i diameter. Smält 1 msk smör och pensla bullarna. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Strö på resten av den rivna osten. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
Publicerat den
10 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar