Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbullar med bacon och cheddarost

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Brytbullarna kan avnjutas som de är med en klick smör eller serveras som tillbehör till en god soppa eller gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Smält 25 g smör i en kastrull. Tillsätt vatten och sirap och värm till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över lite av degspadet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av degspadet, salt och kvarg.
  3. Blanda i nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen, och arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Blanda i bacon och riven ost. Spara lite ost till garnering. Täck med en bakduk och låt degen jäsa ca 30 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 14 bitar. Forma bitarna till runda bullar. Lägg bullarna tätt i en smord rund form, ca 24 cm i diameter. Smält 1 msk smör och pensla bullarna. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Strö på resten av den rivna osten. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.