Saftigt bröd för bakmaskinen.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Detta blev perfekt! Jättegott, men så är jag ju "tokig" i havregryn oxå... I min maskin skall vattnet i först, så jag följer ingredienslistan baklänges och slutar med torrjästen överst. Receptet fungerade mycket bra med att fördröja starten. Rekommenderas!
Perfekt bröd! Följde ingredienserna baklänges. Tror inte det spelar någon roll i vilken ordning ingredienserna kommer bara jästen kommer först kontakt med mjölet.
Gott och saftigt bröd. Jag läste också recept nerifrån och upp, det blev lyckat!
Jag använde färsk bakjäst , 25 g, istället för torrjäst och gräddade i ugn istället för bakmaskin. Lade också till ca 1/2 dl russin i smeten. Jäste ca 40 min, 180 grader, gräddades ca 30-35 minuter. Blev suveränt gott men kan kanske bli ännu godare om man utvecklar det vidare :-)
Ett mycket gott bröd som maken åt upp över dagen = + Passade min bakmaskin precis som det var. Mmmm, sånt gillar jag. gick väldigt bra att rosta till frukost.
Bakade första brödet igår, och nu har jag en ny laddning i bakmaskinen. Alla tre barnen tyckte om brödet, + barnens kompisar. Så DET är väl ett gott betyg om något! Tack för ett bra recept, kommer att bakas många gånger!
Bästa brödet! Jag bytte ut två deciliter vetemjöl mot grahamsmjöl och slängde i en näve russin - vilket bröd! Det jäste med kraft och fick en smaskig skorpa. Åt upp ett halvt bröd med smör direkt ur maskinen. :)
Riktigt gott bröd. Jag fick dock minska mjölet med en dl för att det ska bli perfekt. Hade även i en näve russin. En favorit kan jag säga = )
Helt underbart gott ! Jag avskyr egentligen honung ! Men nu går nog den gamla burken åt ! :-)
japp, helt klart godkännt av barnen! Lite hård skorpa tyckte David, men åt ändå :D Tack för receptet kusin!