- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Mycket god, mina vänner säger att det är den godaste budapest tårta de har smakat.
Instruktioner
- Vispa äggvitorna hårt, tillsätt lite socker i omgångar under vispningen. Rör i nötterna försiktigt och marsan pulvret.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda den i ugn på mellersta raden vid en temperatur runt 175 grader under 15-20 minuter.
När marängen har har kallnat så breder ni ut vispad grädde över smeten och strör över mandarin klyftorna.
Rulla marängen från endera kort eller långsidan efter hur stor du vill ha den.
Med hjälp av en sked så kastar (skiktar du smält block chocklad över maräng kubben och sedan skiktar du florsocker över den.
- Tips:
Använd gärna frysta hallon i den.
Marängen går bra att frysa.
Publicerat den
14 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott... Fick fina kommentarer när jag bakade denna tårta.. Bla annant att den var kodare än den kondiset hade :) Tack för ett toppen recept som ska användas MÅNGA gånger här hemma
Supergod!!!! Jag hade även i en burk aprikoser och en burk mango, och det blev supergott! Blev en jätterulle som räckte till säkert 10 personer.
Måste det vara kokbart marsanpulver, eller går det bra med sådant som är "kallrört"? (Det har jag hemma) Mvh, Annette
Gick det bra att använda marsanpulver "kallrört"? :)
Det gick jättebra med den typen av marsanpulver som kallrörs.