Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Budapest tårta

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god, mina vänner säger att det är den godaste budapest tårta de har smakat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt lite socker i omgångar under vispningen. Rör i nötterna försiktigt och marsan pulvret. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda den i ugn på mellersta raden vid en temperatur runt 175 grader under 15-20 minuter. När marängen har har kallnat så breder ni ut vispad grädde över smeten och strör över mandarin klyftorna. Rulla marängen från endera kort eller långsidan efter hur stor du vill ha den. Med hjälp av en sked så kastar (skiktar du smält block chocklad över maräng kubben och sedan skiktar du florsocker över den.
  2. Tips: Använd gärna frysta hallon i den. Marängen går bra att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • 0810 9 oktober 2010

    Mycket gott... Fick fina kommentarer när jag bakade denna tårta.. Bla annant att den var kodare än den kondiset hade :) Tack för ett toppen recept som ska användas MÅNGA gånger här hemma

  • calabaz 5 november 2011

    Supergod!!!! Jag hade även i en burk aprikoser och en burk mango, och det blev supergott! Blev en jätterulle som räckte till säkert 10 personer.

  • Ann1Ksen 12 maj 2012

    Måste det vara kokbart marsanpulver, eller går det bra med sådant som är "kallrört"? (Det har jag hemma) Mvh, Annette

  • Beastrindlund 2 augusti 2012

    Gick det bra att använda marsanpulver "kallrört"? :)

  • Ann1Ksen 5 mars 2013

    Det gick jättebra med den typen av marsanpulver som kallrörs.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.