Budapestbakelser minns jag som barndomslyx. Marängsmeten med nötter och marsanpulver spritsas ut på plåten i smala längder, då blir den lättare att rulla ihop efter gräddningen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa vitorna till ett fast skum.
Tillsätt sockret, lite i taget och vispa en minut innen du tillsätter mer. Fortsätt vispa till en fast marängsmet.
- Blanda marsanpulver och nötter och vänd ner det försiktigt i marängsmeten.
- Fyll en stor spritspåse med smeten och spritsa ut ca 9 smala längder på bakplåtspappersklädd plåt. Spritsa längs med plåtens långsida.
- Grädda ca 20 minuter. Dra över kakan på ett galler och låt papperet sitta kvar. Låt svalna.
- Vänd försiktigt hela kakan upp och ner på ett nytt bakplåtspapper och lossa försiktigt.
- Vispa grädden till fyllningen och bred över kakan.
- Skala melonen, skär i mindre bitar och fördela över grädden. Rulla ihop.
- Smält chokladen i mikron och ringla över Budapestrullen. Låt stelna och skär i bakelsebitar.
- Sikta ev florsocker över.
- Tips!
Servera den som en hel längd - med färska bär vid sidan om.
Publicerat den
18 maj 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej vill bara lägga in ett tips. Det bästa är att baka,sen lägga in marängen i frysen. När du tar ut den låt ej tina. Det är mycket lättare att få av pappret och den håller bättre ihop när man rullar ihop den.
Hej igen glömde säga att det självklart går bra att anvanda olika frukter. Som t.ex. jordgubbar,mandariner.inlaggda päron med after eight. Men en frukt man inte ska rulla in med grädde är kiwi. Det utsöndrar ett ämne som ger en bismak. Men det går jätte bra att decorera med kiwi.
Den blir supergod med massor av blåbär i. och siktat florsocker över utan choklad.