Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Budapestbakelser

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Budapestbakelser minns jag som barndomslyx. Marängsmeten med nötter och marsanpulver spritsas ut på plåten i smala längder, då blir den lättare att rulla ihop efter gräddningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa en minut innen du tillsätter mer. Fortsätt vispa till en fast marängsmet.
  3. Blanda marsanpulver och nötter och vänd ner det försiktigt i marängsmeten.
  4. Fyll en stor spritspåse med smeten och spritsa ut ca 9 smala längder på bakplåtspappersklädd plåt. Spritsa längs med plåtens långsida.
  5. Grädda ca 20 minuter. Dra över kakan på ett galler och låt papperet sitta kvar. Låt svalna.
  6. Vänd försiktigt hela kakan upp och ner på ett nytt bakplåtspapper och lossa försiktigt.
  7. Vispa grädden till fyllningen och bred över kakan.
  8. Skala melonen, skär i mindre bitar och fördela över grädden. Rulla ihop.
  9. Smält chokladen i mikron och ringla över Budapestrullen. Låt stelna och skär i bakelsebitar.
  10. Sikta ev florsocker över.
  11. Tips! Servera den som en hel längd - med färska bär vid sidan om.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lillaanna6 19 maj 2011

    Hej vill bara lägga in ett tips. Det bästa är att baka,sen lägga in marängen i frysen. När du tar ut den låt ej tina. Det är mycket lättare att få av pappret och den håller bättre ihop när man rullar ihop den.

  • lillaanna6 19 maj 2011

    Hej igen glömde säga att det självklart går bra att anvanda olika frukter. Som t.ex. jordgubbar,mandariner.inlaggda päron med after eight. Men en frukt man inte ska rulla in med grädde är kiwi. Det utsöndrar ett ämne som ger en bismak. Men det går jätte bra att decorera med kiwi.

  • MB-67 1 december 2013

    Den blir supergod med massor av blåbär i. och siktat florsocker över utan choklad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.