Instruktioner
# Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vipa i sockret, lite i taget.
# Finhacka nötterna och blanda dem med mjöl och kakao. Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggviteblandningen.
# Bred ut smeten påbakplåtspapper i en stor långpanna. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
# Stjälp upp tårtbottnen på ett bakplåtspapper på ett galler. Låt bottnen svalna lite och lägg sedan över långpannan och låt bottnen kallna helt.
# Vispa grädden och blanda i avrunna mandariner.
# Dra försiktigt bort bakplåtspappret från tårtbottnen och bred över gräddblandningen. Rulla försiktigt ihop tårtan med hjälp av det undre bakplåtspappret.
# Låt tårtan stå i kylskåp några timmar innan servering.
Tack för detta underbara recept, hade tappat bort mitt så av en slump sökte jag på nätet det var då jag upptäckte mat klubben och denna himelskt goda tårta verkligen att rekomendera andra att göra super enkel ps. jag gjorde två bottnar och la på varandra med grädde i mellan istället för att rulla ihop.
Underbart gott - precis som på kondis!!! Jag tog 2 skivade bananer till fyllningen istället - smakade precis som jag kom ihåg det från Kaffestugan på Sätra Hälsobrunn..... TACK!
Hello! Jag undrade alltid varfor kallas det Budapesttarta, eftersom jag har fott och bodde i Budapest 26 ar och varken sett eller at den dar, men jag alskad den och speciellt den sorten som jag at i Malmo i en Ungersk Bageri. Den Budapestbakelsen var fylld av gradde blandad meg kastanjerpure och mandariner. Den var supper gott! Halsningar fran Kathy som bor nu Ca.
Detta var ett toppenrecept. Istället för mandarien tog jag bananer som någon tipsade om i kommentatorsfältet och det blev jättegott!
Tack för flera fina recept :) /bikbok