Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buffalomozzarella och parmaskinka

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Kanske min favoritförrätt. Fanns på nästan alla italienska restauranger när jag var i Rom i höstas, och jag tog den nästan varje gång. Så himla enkelt och så himla gott! Typiskt LCHF för alla anhängare av den trenden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela buffalomozzarellan i två delar (så att skärytan blir så stor som möjligt) och lägg upp delarna på varsin tallrik.
  2. Lägg hälften av parmaskinkan (ska vara tunt skivad) på varje tallrik, gärna lite snyggt.
  3. Garnera ev. med ett basilikablad eller eller något annat grönt om du har hemma (ej nödvändigt).
  4. Tips: Parmaskinkan kan bytas ut mot annan lufttorkad skinka, t.ex. serranoskinka. Mozzarellan bör däremot inte bytas ut mot "vanlig" mozzarella. Jag är vanligtvis inte så knusslig, men det är stor skillnad på buffalomozzarella och vanlig, så snåla inte.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.