Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pulled chicken

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Få rätter har fått sådant genomslag på senare år som pulled pork. Lätt att göra men den kräver flera timmar i ugnen. Till vardags passar en supersnabb variant med färdiggrillad kyckling. Också perfekt fredagsmys. Välj en barbecuesås som inte är för söt. Tips! Prova att rosta majsen lätt i en torr panna. Det lyfter rätten ytterligare ett snäpp. Receptet har jag hittat i ICA's tidning Buffé.

Ingredienser

Instruktioner

Plocka/riv kycklingköttet i bitar. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Dela chilin på längden och skrapa ut kärnor och fröfästen med en tesked. Hacka chilin fint. Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en kastrull 1–2 minuter utan att det bränns. Lägg i kycklingköttet och häll i hela flaskan med barbecuesås. Häll lite vatten i den tomma flaskan. Sätt på locket, skaka om, och häll i det sista av såsen i kastrullen. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Skiva avokadon och klyfta tomaterna. Häll av majsen. Servera kycklingen med tillbehören samt bröden och låt alla ta för sig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.