Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili och vitlöksmarinerad kyckling

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god och enkel buffé kyckling. Serveras kall, vilket innebär att det passar jättebra att förbereda och servera på exempelvis ett större kalas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du skall förbereda mycket kyckling, steker du kycklingbrösten med fördel i långpanna i ugnen. Kontrollera att det inte är någon rosa köttsaft, utan den skall vara klarfärgad.
  2. Blanda marinaden väl och häll över kycklingen, vänd kycklingen några gånger så att marinaden kommer åt överallt.
  3. Låt stå i kylskåp och marinera i minst ett dygn. Skär skivor och lägg upp på fina serveringsfat.
  4. Garnera med gula coctailtomater, färsk basilika eller annan valfri garnering.
  5. Blev jättegod-räcker till många som buffe rätt och är kanon att förbrede i förväg, samt att den serveras kall.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • marienyman 22 juni 2011

    Gjorde denna kyckling till min mans 30-års fest, Den var väldigt uppskattad och god!!! =)

  • gogo 23 juni 2011

    Jättekul att du tyckte att receptet var bra. Det passar perfekt på buffé på kalas...går att garnera med olika tillbehör och färger, samt går bra att förbreda. Tack för inlägget och kommentaren.

  • oldgrandma 3 mars 2012

    Fantastiskt uppskattad och god! Perfekt att det går att förberade i förväg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.