Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtmarinera kycklingfilé

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett annorlunda sätt att marinera kyckling på. Här med smak av soltorkade tomater. Passar utmärkt att servera svalt på buffé. Varför inte strö över lite finhackad välstekt bacon och servera till pasta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden och mixa till en slät smet.
  2. Skär bort hinnor och fett från kycklingfilén och blanda med marinaden. Marinera i en skål/plastpåse i kylskåp mellan 1-10 timmar.
  3. När den har marinerat klart sätter du ugnen på 200 grader och lägger filén i en ugnssäker form. Skrapa bort överflödig marinad (men se till att den är täckt).
  4. Stek kycklingen i 40 minuter mitt i ugnen. Låt svalna och sedan skiva.
  5. TIPS! Ska du göra receptet till en buffé och öka ingredienserna? Gör 2/3 mängden av marinaden först och se om det räcker. Dvs 15 kycklingfiléer på 10 satser marinad. Det blir för mycket överflödig marinad annars.
  6. Vill du ha en starkare rödare färg kan du blanda ner lite paprikapulver i marinaden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.