Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk pastasallad

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god pastasallad som tar vara på några av det italienska kökets främsta tillgångar: buffelmozzarella, lufttorkad skinka, solmogna tomater och färsk basilika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dressing: Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med svartpeppar och salt.
  2. Pastasallad: Koka pastan enligt anvisningar och låt svala något.
  3. Blanda dressingen med pastan i en stor serveringsskål.
  4. Dela körsbärstomaterna på hälften, skär skinkan i bitar, strimla basilikabladen grovt samt låt vattnet rinna av från mozzarellan. Lägg ingredienserna i pastaskålen och blanda väl. Dekorera med en basilikakvist.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • ninjet 10 mars 2009

    Jag älskar den här pastasalladen! Rekommenderar äkta parmaskinka i ganska riklig mängd och ett gott bröd till.

  • Bubblis 5 juli 2009

    En jätte god sallad! Vi åt den som tillbehör till grillat. Tog det jag hade hemma dvs gjorde den en utan parmaskinka och med fetaost istället för mozarella och lade till blandsallad..

  • forhudmannen 12 mars 2010

    Svindåligt, alla har väl inte en matberedare hemma!?

  • Annelijo 3 juli 2010

    Hade denna på vår studentfest för vår son..Väldigt god..Ska laga tillikväll också.. annelijo

  • EvisW 19 augusti 2010

    Jättegott och lätt att göra.

  • pelinax 14 november 2011

    Supergod och lätt att tillaga.

  • wezzla 22 juni 2013

    I brist pa parmaskinka hade jag i lufttorkad schwarzwaldsskinka. Hade ocksa i ett par blad isbergssallad och lite ruccola. Bjöds till alla vuxna pa dotterns barnkalas i 33 graders hetta tillsammans med ett gott vitt vin. Det var en total hit. Alla ville ha receptet. Tack!

  • Tossan02 27 juli 2013

    Supergott! En klar femma. Använde vanlig skinka istället för lufttorkad och skar bitar av vanlig ost. Barnen åt med mycket god aptit. Detta kommer göras många gånger om.

  • razmus81 9 augusti 2013

    Hade lite ruccola sallad och purjolök som jag blandade i... Det funkar kanon, detta är en sallad som funkar precis lika bra som den är, men håller även dörren öppen för att blanda i "egna" grönsaker! Kanon.

  • saxa 10 augusti 2016

    I sin enkelhet en god sallad, Sparar receptet, men tveksam till att den görs igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.